Default Gateway Disappearing From TCP/IPv4 Properties

You might’ve experienced a strange problem, perhaps after cloning a sysprepped Windows VM, where the default gateway you set in TCP/IPv4 (TCP/IP if on 2k3) properties just disappears. You’ve tried rebooting, setting it back to DHCP, and it keeps happening. Give this a shot!

Disclaimer: This will reset all network interfaces’ configuration, so use with caution.

In an elevated command prompt:

netsh int ip reset resetlog.txt

Then Reboot. If you still see this issue, give this one a try too:

netsh winsock reset catalog

2 Responses

  1. I see a lot of interesting articles on your website.
    You have to spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work, there is a tool that creates high quality,
    google friendly posts in couple of seconds, just type in google –
    k2 unlimited content

    July 24, 2014 at 7:59 pm

  2. I read a lot of interesting articles here. Probably you spend
    a lot of time writing, i know how to save you a lot of
    time, there is an online tool that creates high quality, SEO
    friendly posts in seconds, just search in google – k2seotips unlimited content

    September 8, 2014 at 10:52 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>